Roadtrip i Sverige

Många svenskar beger sig utomlands för att njuta av sol, bad och värme när den efterlängtade semestern äntligen anlänt. Få vet vilket vackert land de faktiskt bor i och vilken skiftande natur som finns att uppleva både uppåt och nedåt i landet. Beroende på var man bor kan man helt enkelt packa det nödvändigaste och ge sig av. Det finns gott om både hotell och vandrarhem över hela landet där man kan ta igen sig mellan varven.

Vackra vyer

Det kan vara bra att se till att man har en pålitlig bil när man åker på roadtrip genom landet. Den som behöver uppgradera sig kan besöka mitsubishimotors.se och inspireras av deras stora utbud av olika modeller. Fyrhjulsdrift är till exempel uppskattat om äventyret bjuder på möjligheter till upplevelser off road. Oavsett val av bil är det den storslagna naturen och de vackra vyerna som är meningen med denna typ av semester. Det finns ett antal vägar i Sverige som bjuder på något alldeles speciellt och utöver det vanliga. Nedan följer några tips på oförglömliga vägar att besöka under en bilsemester i Sverige.

Kiruna

Oavsett varifrån man startar kan man planera in stopp på vägen och upptäcka både städer, minnesmärken och sevärdheter av olika slag. Väg E10 i Kiruna kommun invid norska gränsen är känd för sin häpnadsväckande natur. Vackra vidder, stora fjäll och djupa vatten kantar vägen och bjuder på oöverträffade landskapsvyer. Den som vill kan passa på att besöka Icehotel och övernatta på en av Europas mest berömda hotell. Det går naturligtvis också att ge sig ut på ett kortare fjälläventyr och komma riktigt nära norra Sveriges natur.

Höga Kusten

Det är verkligen en upplevelse att åka på roadtrip till Höga Kusten. Här finns ett kuperat landskap med såväl djupa dalar som höga berg, samt fantastiska smultronställen, badplatser och pittoreska små fiskelägen att betrakta längs vägen. Man kan åka över den vackra Högakustenbron över Ångermanälven, promenera uppför Skulebergets topp eller ta båten till Ulvön. Även om vyerna från bilen är spektakulära är det definitivt värt att stanna och ta del av allt som finns att uppleva.

Österlen

Södra skåne är en riktig juvel när det gäller semester och sevärdheter och det smidigaste sättet att ta sig runt är att använda bilen och njuta av naturen. Alla vägar bär till Rom heter det och det är ganska nära sanningen när det gäller allt som finns att se och uppleva i Skåne. Här finns bland annat vackra Åhus, Ale Stenar, Kivik och Stenshuvud Nationalpark som är utmärkta stopp på vägen längs den skånska kusten. Det finns dock betydligt mer att upptäcka som till exempel Sofiero slott i Helsingborg eller den magiska stranden i Skanör Falsterbo. Semestern kan bli precis hur lång som helst och äventyret behöver inte ta slut förrän det är dags att börja jobba igen.