Bilinredning – det nya heta i bilbranschen

När det gäller bilar har intresset för bilinredning och även så kallad “bilstyling” vuxit sig stort bland svenska bilägare. Det handlar om att anpassa bilen till behov, men även att göra bilen mer unik och personlig med rätt inredning.

I den här artikeln kan du läsa mer om den nya trenden som utan tvekan kommer att bli ännu hetare i år.

Mer praktiska skåpbilar

Ett område som anammat detta med bilinredning på allvar är skåpbilar där nya smarta produkter gör fordonen mer praktiska. Genom att inreda en skåpbil med funktionell inredning kan behov täckas inom de flesta områden. Det kan till exempel vara anpassningar för en bättre förarmiljö, säkerhet eller smart takutrustning. Svensktillverkade bilinredningar av detta slag erbjuds bland annat av Work System som även har slädar, flakkåpor och varningsljus i sitt sortiment. Att förhöja golvet i skåpbilar ger stora förvaringsmöjligheter och Work System säljer även den typen av dubbelgolv. Fördelen att köpa bilinredning från den här sortens aktör är att du finner allt på en och samma plats. Du kan dessutom leta inredning baserad utifrån bilmärke och bilmodell.

Belysning har blivit omåttligt populärt att styla bilar med och idag finns mängder av alternativ på lampor och spots som gör bilen lite snyggare. De flesta typer av bilstylingsprodukter är enkla att montera och kräver inga direkta mekanikerkunskaper. Det är dock viktigt att känna till att olika bilar har skilda förutsättningar när det gäller monteringen. För att undvika problem är det alltid en fördel att dubbelkolla vilken typ av extrabelysning som lämpar sig för just din bil.

Bilinredning och bilstyling – vilka regler gäller?

Vissa bilinredningsprodukter kan monteras på bilen utan att den behöver besiktas på nytt. Åtminstone om det gäller dekorativa inslag interiört i bilen eller enklare extrabelysning som inte behöver monteras hos auktoriserad verkstad. Gäller det dock någon form av inredning eller funktion som direkt förändrar bilens karaktär och förutsättningar kan ny besiktning krävas. Du kan läsa mer om vad som gäller på Transportstyrelsens hemsida eller kontakta din lokala verkstad. Mer avancerade installationer eller montering behövs utföras av professionella mekaniker och de har även koll på vilka regler som gäller. Tipset är att alltid ta en dialog med din mekaniker innan någon typ av montering görs på bilen.

Toningsfilmer har blivit omåttligt populära att montera på bilar och det finns ett stort utbud av filmer med olika egenskaper. Du bör dock känna till att reglerna är ganska strikta när det gäller toning av rutor. Du kan till exempel inte tona framrutan eller bilens förarrutor, heller inte framlyktan på bilen. Det handlar i grund och botten om att ingenting som direkt har med säkerheten får modifieras genom ny inredning eller styling.

Vill du ha en mer praktisk skåpbil eller kanske ge din bil ett ansiktslyft? Möjligheterna är många, men se till att ha koll på regler innan du stylar fordonet.