Ta hand om både djur och trafikanter med bra grindar

Har du någon gång kommit körande och plötsligt upptäckt att det står en häst eller en ko på vägen, i värsta fall till och med mitt på den? Då vet du vilken skrämmande upplevelse det kan vara. Är du själv motorintresserad och dessutom har djur vet du hur viktigt det är att skydda båda parter i trafiken. Här berättar vi hur du ordnar trafiksäkra hagar så att du skyddar både dina djur och trafikanter på ett bra sätt.

Investera i bra djurgrindar

Att göra sitt bästa för att skydda både sina djur och andra trafikanter är mycket viktigt. Olyckor med vilda djur kan man tyvärr inte göra så mycket åt, men sina egna djur har man en skyldighet att hålla säkra. Ändå händer det ganska ofta att det kommer in rapporter om exempelvis kor på vägar eller i andra trafikerade områden. När det sker beror det ofta på att djuren tagit sig ut från sitt hägn. Antingen har de utnyttjat svagheter i staketet, till exempel vid grinden, eller så har de smitit vid förflyttning. Ett sätt att undvika detta är att investera i riktigt bra djurgrindar. Hos Kellfri.se hittar du mängder av djurgrindar i många olika modeller. Här finns till exempel så kallade teleskopgrindar som kan förlängas upp till 95 centimeter och därför passar de flesta grindhål. Alla grindar är tillverkade av rör i metall så att de kan stå emot din mest envisa boskap. Grindarna finns också i många olika modeller och höjder så att du enkelt kan hitta en djurgrind som passar de djur du har. Investerar du i en grind av den här modellen behöver du inte vara orolig för att just din boskap helt plötsligt står i vägen för en intet anande familj som är ute på en härlig roadtrip i vårt avlånga land.

Bygg inte egna grindar

Många djurägare tycker tyvärr att det är onödigt att investera i en grind när de kan bygga en själv. Bygger du en grind i trä är det dock lätt hänt att den får svagheter. Kom ihåg att många djur är tunga och bara behöver luta kroppen emot djurgrinden för att få upp den. När de gör det är det mycket mindre risk att de kommer ut om du har investerat i en bra och säker grind från Kellfri.se. Faktum är att många nöjda kunder berömmer dessa grindar just för att de är så robusta och stadiga.